Over ons

Over ons,


Machinefabriek Jan van de Velde is opgericht in 1989 te Kapellebrug. Onze werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit reparatie-, draai-, en freeswerk

op conventionele machines, voor de scheepsvaart, beton- en houtindustrie. Inmiddels zijn we flink uitgebreid en hebben we een modern cnc-machinepark tot onze beschikking. Met ons enthousiast team van ervaren medewerkers kunnen wij elke opdracht aan. Uiteraard zijn wij de conventionele manier van bewerken niet uit het oog verloren.


Machinefabriek Jan van de Velde uit Hulst (Zeeland) is specialist op het gebied van vervaardigen, repareren en reviseren van een grote diversiteit aan machine-onderdelen. Het werkgebied van het bedrijf is heel Zeeuws-Vlaanderen, terwijl ook vanuit Brabant en de regio Rotterdam in toenemende mate een beroep wordt gedaan op Machinefabriek Jan van de Velde. Maatwerk staat centraal, zowel in de werkplaats als op locatie bij de klant.


Via een uitgebreide voorraad van verschillende staalsoorten en materialen, kan er adequaat worden gereageerd op een verzoek om een spoedreparatie of een revisie. Onze corebusiness is het vervaardigen van onderdelen volgens opgegeven specificatie van de klant. Aan de hand van onder andere autocad tekeningen bekijken we hoe we in samenspraak met de klant tot het beste maatwerk kunnen komen. Onze grootste sport is om, na de voorbereidende fase, op de beste en snelste manier de onderdelen te kunnen maken; dit kunnen series zijn van enkele tot duizenden stuks.


Ons klantenbestand is tegenwoordig voornamelijk afkomstig uit de agrarische sector, de scheepsbouw, (petro) chemie en offshore Onze primaire doelstelling is niet om flink door te groeien. De continuïteit van de onderneming staat voorop met het doel om met hetzelfde aantal mensen en steeds modernere hightechmachines efficienter te werken.


Machinefabriek Jan van de Velde is een Erkend Leerbedrijf en aangesloten bij de Stichting Metaal- en Elektro Opleidingen Zeeuws-Vlaanderen (SMEO). Het bedrijf staat ook open voor stageplekken van de praktijkschool Hulst, Stichting STOEB en vmbo- en mbo- scholen uit de regio.